LEER RIJDEN IN JE EIGEN TERREINAUTO

Vier keer per jaar geven we een cursus terreinrijden voor deelnemers die zelf een terreinauto hebben. Tijdens deze off road cursus, die een dag duurt, leer je hoe je om moet gaan met de hoge en lage gearing, wanneer je differentieelsloten gebruikt en hoe je eventueel in het terrein gebruik maakt van tractiecontrole. Onze cursisten komen met de meest verschillende auto’s, van Land Rover Series tot Range Rovers en van Volkswagen Touaregs tot Porsche Cayennes.

Na een korte theoretische uitleg beginnen we eerst met wat oefeningen in het andere gebruik van rem en gaspedaal bij het rijden in de lage gearing. De deelnemers die met een automatische versnellingsbak rijden oefenen met het zo constant en langzaam mogelijk te rijden, ook in heuvelachtig terrein, zonder “dotjes” gas. Gaandeweg de dag gaan we steeds dieper het bos in. Alles onder het motto “as slow as possible, as fast as necessary”.

We leren de cursisten vooral de mogelijkheden van hun voertuigen, en niet de onmogelijkheden. Hoe veilig af te dalen, welke sporen juist wel of juist niet te pakken, wat het effect is van “cross axle” bij zowel beklimmen als afdalingen en hoe je bergingsmaterialen gebruikt. Ook zullen we de werking van elektronische hulpmiddelen zoals tractie controle leren gebruiken.

De off road cursus is zeer geschikt voor twee deelnemers per voertuig, je rijdt dan om toerbeurt. We werken met maximaal 5 voertuigen per instructeur. Ook de instructeur heeft een eigen terreinauto bij zich, waarmee hij oefeningen voor kan doen.

Deze cursusdag is inclusief koffieontvangst, lunch en afsluitend buffet. Het buffet staat direct klaar om 17:00, zodat iedereen om 18:00 weer huiswaarts kan.

PRIJZEN 4X4 CURSUS EIGEN AUTO

275,00 per auto met één cursist, extra inzittenden 60,00. Inclusief koffieontvangst, veldlunch en afsluitend buffet, exclusief BTW.

(390,95 inclusief BTW voor twee personen)

Voor deze cursus kan je individueel inschrijven. Heb je een groep van minimaal 4 auto’s, dan kun je ook zelf een datum reserveren.

De cursus starten we in De Lutte, na de koffie en de uitleg rijden we naar het Off Road terrein in Meppen (75 km)

Data 2024

  • 10 maart
  • 7 april
  • 6 oktober
  • 10 november

Speciale 4×4 cursus

Op verzoek organiseren wij ook branche-specifieke cursussen, of rijvaardigheidstrainingen voor groepen die bijvoorbeeld voor werk of vakantie in de woestijn gaan rijden. Datum in overleg